27 november 2021

Alles over het korset

Het korset is al jaar en dag een belangrijk kledingstuk in de kasten van vrouwen. De geschiedenis gaat tientallen, zelfs honderden jaren terug. Ontworpen om vorm toe te voegen, af te slanken etc. voor die ene perfecte outfit. In deze blog vertel ik je meer over het korset. Zoals waar het vandaan komt en hoe je het vandaag de dag kan gebruiken. Het korset is immers niet meer hetzelfde als honderd jaar geleden. Lees je mee?

Een stukje geschiedenis

Want waar komt het kledingstuk eigenlijk vandaan. Voor veel mensen heeft het korset een hele slechte naam. Het zou pijnlijk en onnodig zijn en vooral vrouwonvriendelijk. Driehonderd jaar geleden was dat misschien ook wel zo. De voorloper van het korset is het rijglijfje. Dit is het stoffen lijfje wat we vooral in films zien en wat met veel touw strak vast wordt geknoopt. Maar dit zorgde voor misvormingen rond de middel en heupen. Daarom werd later het korset uitgevonden met een hard lijfje zodat misvormingen niet konden gebeuren. Of het vrouwonvriendelijk is voor het beeld van het vrouwelijk lichaam is aan ieder om zelf te bepalen.

Het moderne korset

Tegenwoordig is het korset vaak niet meer van hard maar wel stevig materiaal gemaakt en heeft het gespjes. Zo voorkom je dat je te strak wordt ingesnoerd. Sterker nog, de korsetten van nu zijn er juist voor gemaakt dat je je juist comfortabel voelt met een korset aan. Daarnaast zijn er korsetten voor verschillende wensen, van afslanken tot het creëren van vorm. Nu dragen we het korset ook niet meer onder een hoepeljurk maar kan het zelfs onder je strakke shirt. Sommige korsetten komen met een waarschuwing om deze maar voor een bepaalde tijd te dragen.

Voor wie is het?

Een korset is voor iedereen die zich beter voelt met bepaalde vormen of een slanke buik onder een strakke top of shirt. Wanneer je niet zo slank bent, zegt dit niets over hoe mooi je bent maar het dragen van een korset kan je wel extra zelfvertrouwen geven. Investeer dus in een mooi korset voor jouw speciale gelegenheid, de feestdagen bijvoorbeeld. Dat is nog eens een mooi cadeau aan jezelf. 

Meyer mode voorziet

Op de website van Meyer mode kan je terecht voor allerlei korsetten in verschillende maten, ook voor grote maten mode. Voorzie jezelf van een mooi korset en verschijn stralend aan het volgende kerstdiner. Draag je liever geen strakke jurkjes? Nu kan dat met een prachtig korset van Meyer mode. Maar ben je op zoek naar mooie nachtkleding dames om in te ontspannen? Dan kan je ook daar terecht.