27 november 2021
bamboosa

Draag jij al bamboe-kleding?

Bamboe? Dat groeit toch in de subtropische bossen van Azië, Afrika en Latijns Amerika? Dat wordt toch gegeten door panda’s? Wordt daar kleding van gemaakt? Jazeker. Bamboekleding wordt gemaakt van de duurzame bamboe-vezel, gaat lang mee en blijft ook nog eens super lang mooi. Inmiddels is er al een zeer ruime keuze in verschillende soorten herenkleding van bamboe.

Waarom herenkleding dragen van bamboe?

Steeds meer mannen zijn zich bewust van ons kwetsbare milieu en de vraag hoe ze dat kunnen beschermen. Dat kan door energieverbruik te verminderen, verantwoord te eten en te kiezen voor duurzame kleding. De bamboeplant groeit snel en gemakkelijk en heeft niet snel een gebrek aan water. Bamboe past zich gemakkelijk aan in verschillende klimaten en groeit tegenwoordig zelfs in Nederland. Een bijkomend voordeel voor een beter milieu, is dat bij het oogsten van bamboe nauwelijks of geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Door bamboe-kleding te dragen, ben je behalve modebewust dus ook nog eens zeer milieubewust bezig.

Wat zijn de voordelen van bamboe herenkleding?

Bamboe voelt superzacht aan op je huid en geeft geen vervelende wrijfplekken. Je zult dan ook geen last hebben van huidirritaties, wanneer je herenkleding van bamboe draagt. Bovendien is bamboe-kleding zeer ademend en antitranspirant. De stof ademt en neemt meer vocht op dan bijvoorbeeld katoen. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, voelt bamboe herenkleding superzacht aan. Het voelt bijna als een tweede huid. Een laatste voordeel van bamboe is dat het ook heel erg slijtvast is en je dus lang kunt genieten van je kleding.

Welke bamboekleding is er zoal?

Je kent wellicht al de tv-reclame voor herenondergoed met de panda’s met boxershorts en singlets. Maar er is meer. Van bamboe worden sokken gemaakt en heerlijke zachte en comfortabele shirts, modieuze hoodies en zelfs pantalons. Draag jij voortaan ook bamboe herenkleding?