27 november 2021

Een nieuwe schoen die bij je past

Geen outfit is af zonder een mooie schoen. Maar ja, dan moet je die wel hebben. Meestal dragen we iedere dag hetzelfde paar naar school of naar werk. In sommige gevallen wisselen we de welbekende gymp af en toe af met een laarsje of andersom. Maar goed, daar blijft het dan ook wel bij. Tijd dus voor een nieuw setje schoeisel. In deze blog vertel ik je meer over het uitzoeken van de perfecte nieuwe schoen. Lees je mee?

Voor welke gelegenheid

Ik ben een enorm voorstander van meerdere soorten schoenen. Het is heus niet zo dat ik kasten vol schoenen thuis heb staan in alle vormen, maten en kleuren. Maar een schoen voor elke gelegenheid? Dat is er wel. Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe schoenen is het handig om van tevoren vast te stellen waar je de schoenen voor wilt gebruiken. Dit maakt het zoekproces makkelijker. Een vlotte schoen voor alledaagse gebruik is heel anders dan een chique pump voor een bijzonder etentje. Om nog maar te zwijgen over pantoffels.

Hoog of laag

Dan is het de vraag of je überhaupt een hak wil. Niet iedereen houdt hiervan of vindt het praktisch. Zelf vind ik het prachtig, het voegt iets vrouwelijks toe aan je outfit en maakt er meteen iets stijlvols van. Bepaal voor jezelf of je hoog of lage schoenen mooier of fijner vindt. Ook op die manier filter je zo al een hoop schoenen weg en ben je weer een stapje dichter bij jouw ideale nieuwe schoen.

Past bij jouw stijl

Goed, dan komt de moeilijkste stap en dat is iets vinden dat bij jouw stijl past. jij weet als geen ander natuurlijk wat je mooi vindt maar het kan nog best een opgave blijken om iets te vinden dat daarbij aansluit. Ik heb daar ook geen specifieke tip voor anders dan geduld en plezier maken tijdens het zoeken. Wel kan ik je aanraden om op zoek te gaan bij merken die sowieso bij jouw stijl passen. Daar vind je dan ook makkelijker iets in de collectie wat bij jou aansluit en anders kan je het in de gaten houden voor het volgende seizoen. Zelf houd ik erg van Ara schoenen.

Extra’s nodig

Soms heb je iets extra’s nodig in je schoen, een ondersteuning zoals inlegzolen bijvoorbeeld. Dan is het wel handig om daar rekening mee te houden tijdens het uitzoeken van een schoen. Niet iedere schoen leent zich voor zo’n hulpmiddel. Gelukkig kan je bij de meeste winkels bestellen, passen en als het niet goed is ook zo weer terugsturen.