22 oktober 2021

Gilets zijn mooi voor elke gelegenheid!

Een kledingstuk wat mannen niet vaak dragen is de gilet. Vaak wordt dit enkel onder een driedelig pak gedragen. Zelf vind ik dat heel erg zonde, want ik vind gilets heel mooi. Mannen zien er altijd heel volwassen en ‘sophisticated’ uit zodra ze een gilet dragen. Ik ben er van overtuigd dat mannen ook vaker gilets kunnen dragen, omdat het een super veelzijdig kledingstuk is. In deze blog vertel ik je alles over dit kledingstuk, en hoe je hem vaker draagt en stijlt. Zo wordt ie geschikt voor elke gelegenheid! Veel leesplezier!

Waarom is een gilet zo mooi?

De reden waarom gilets zo goed staan bij mannen is omdat het de borst optisch benadrukt. Mannen hebben natuurlijk gemiddeld een breder bovenlijf dan vrouwen, en een gilet benadrukt dit heel erg. Daarnaast is een gilet ook nooit saai. De stoffen zijn heel mooi en van goede kwaliteit, en de prints en kleuren geven iets unieks aan een outfit. Het is daarom een fantastich kledingstuk om de looks van mannen naar een volgend niveau te tillen!

Hoe draag je gilets naar welke gelegenheid?

In de klassieke situatie dat je gilet onderdeel is van avondkleding dan ga je voor een gilet die dezelfde kleur heeft als de rest van je pak, vaak zwart. Daarnaast is het dan belangrijk dat het onderste knoopje van het gilet ook dicht is. In verdere gevallen mag het onderste knoopje altijd open, want dit maakt het makkelijker ook om te zitten. De verder meest voorkomende stijl is met een driedelig pak naar bijvoorbeeld werk of een bruiloft. De klassieke look is dan om het gilet in dezelfde stof als het pak te hebben, maar dit hoeft niet! Ik vind het zelf heel leuk om je look wat extra te geven door voor een andere, bijpassende stof te gaan. Daarnaast kun je een gilet ook nog naar meer casual aangelegenheden dragen. Op een nette spijkerbroek of pantalon met een mooie smart-casual blouse erboven kan een gilet heel goed! Een jasje is dan absoluut niet nodig. Dit is ook een goede kantoor look. Ook kun je een gilet zelfs over een tshirt dragen! Dit is zeker handig wanneer het heel warm is, maar je er wel netjes uit wil zien. Deze opties laten de veelzijdigheid van de gilet wel goed zien!

Waar koop je goede gilets?

Je kunt gilets nu in de coronatijd het beste online kopen. Zorg dat je op een website besteld waar veel keuze is, want dan heb je een goed overzicht wat er allemaal beschikbaar is. Zelf zou ik aanraden om altijd een neutrale gilet te kopen, een met een wat opvallendere print, en eentje die perfect past bij je pak. Zo heb je voor elke situatie de juiste gilet in huis!