16 januari 2022

Grote maten kleding kopen? Tips voor de juiste keuze

Heb je ook moeite met grote maten kleding kopen? Je bent niet de enige. Ondanks dat het aanbod de afgelopen jaren een stuk groter is geworden dan eerst, loop je nog steeds tegen andere problemen aan dan vrouwen met een dun figuur. Want, welke kleding benadrukken je heupen? En hoe kun je op een comfortabele, maar stylish manier je boezem minder laten opvallen?

Maak gebruik van het verschil tussen donker en licht 

Wist je dat je heel goed kunt spelen met licht en donkere tonen? Denk hieraan bij grote maten kleding kopen. Over het algemeen kun je stellen dat lichte grote maten kleding meer opvalt dan donkere. Hier kun je gebruik van maken als je wilt dat sommige lichaamsdelen meer geaccentueerd worden dan anderen. Ben je trots op je boezem, en wil je deze juist laten zien? Draag dan een lichte blouse en donkere skinny jeans. De donkere skinny jeans laten je benen minder opvallen, terwijl de lengte van je benen wel wordt benadrukt. 

Sexy grote maten kleding kopen 

Grote maten kleding is allang niet saai meer. En, je kunt ook flink wat experimenteren met crop tops, sexy leggings en strakke jurken. Want vormen zijn sexy, en daar mag je trots op zijn. Maar hoe laat je jouw vormen het beste uitkomen? Als je grote maten kleding kopen gaat, moet je niet alleen op de print en de kleur letten. Het is ook van groot belang dat je let op de stof zelf. Te soepele tricot stof zal soms te dun zijn en ieder bobbeltje en heuveltje benadrukken. Dit is niet altijd waar je zin in hebt. Fijner is het om grote maten kleding kopen die een medium dikke stof heeft. Hierdoor wordt je lichaam bedekt, zonder helemaal je vrouwelijke vormen te verbergen.

Hoe laat je jezelf langer lijken?

Ben je klein, en wil je jezelf langer laten lijken? Geen zorgen, als je grote maten kleding kopen gaat, kun je een hoop bereiken. Als je langer lijkt, lijk je ook slanker. Om lengte te creëren kun je jouw grote maten kleding het beste van top tot teen in dezelfde kleur dragen. Kies voor langere kleding, dus geen jurken die op je kuiten of ver boven je knieën ophouden. Veel kleuronderbrekingen maken je korter en daardoor lijk je ook zwaarder. Alles in dezelfde kleur geeft je lengte en maakt je slanker. 

Grote maten kleding kopen voor het sporten: waar let je op?

Ga je grote maten kleding kopen voor in de sportschool, dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Ook hier geldt weer dat hoe lichter je kleding is, hoe meer het dát bepaalde lichaamsdeel accentueert. In plaats van korte broekjes en hemdjes kun je beter een lange sportlegging dragen. Ook het vinden van de juiste sport-bh kan een hele zoektocht zijn als je een grote boezem hebt. Je kunt vaak het beste een sport-bh bij een winkel voor grote maten kleding kopen. Deze bh is helemaal afgesteld op jouw figuur en biedt de ondersteuning die zo ontzettend belangrijk is tijdens het sporten. 
Kom je er niet helemaal uit? De medewerkers van Bagoes geven je graag advies!