27 november 2021

Herfst coupe: zo zien de haartrends er dit najaar uit

Misschien ben je nog wel helemaal niet klaar om voor een jaar goodbye te zeggen tegen je beachwaves, maar de herfst staat toch echt voor de deur. En niet getreurd, want een nieuw seizoen brengt nieuwe trends. De trends zijn veelzijdig dit jaar, dus er zit altijd iets voor je bij. Hieronder een aantal uitgelicht.

Kies voor strak
Als je van nature een beetje weerbarstig haar hebt, dan heb je wat producten en materialen nodig voor deze look. Een strak gekapt kapsel is namelijk helemaal on trend. Dat betekent dat je in de weer mag met de kam en bussen mouse en haarlak. Bijvoorbeeld uit de Wella EIMI Styling lijn, die perfect geschikt zijn om je haren te shapen en fixeren. Draag je haar bijvoorbeeld in een strakke lage knot of stijlvol lage staart met een pony die je schuin over je voorhoofd naar de rest van je haren kamt. 

Laat je natuurlijke krullen shinen
Zie je bovenstaande look niet zitten omdat je een prachtig bos krullen hebt die graag in de spotlight ziet? Ook dan zit je komend najaar helemaal goed, want natuurlijke krullen zijn in. Natuurlijke krullen omvatten alles: van pijpenkrullen tot een lichte slag. Omarm je unieke haartype, gooi de stijltang in een hoek en verzorg je lokken goed. Tegenwoordig vind je veel producten die de focus leggen op golvend haar. Extra tips om het beste uit je krullen te halen? Verdiep je eens in de populaire Curly Girl Methode.

Wat doe je met je pony?
De pony is en blijft trendy, ook in het najaar. Ben jij helemaal fan van de curtain bangs die we de afgelopen tijd veel zagen? Deze mag gewoon blijven net als andere losse pony’s. Tegelijkertijd is er trend waarbij de pony wat strakker oogt. Denk bijvoorbeeld aan een kaarsrecht afgeknipte variant. Zo’n pony kan prachtig staan bij lange lokken of een kortere bob. De pony mag lang zijn of juist ultrakort. Vind je een pony knippen wat radicaal, maar wil je wel eens een ponylook uitproberen? Kijk dan nog even bij de eerste trend; het idee van een schuine pony kun je ook creëren met je langere lokken.

Kleurtje?
Betekent een nieuw seizoen voor jou een nieuw kleurtje? Dan ben je niet de enige. Je kunt meerdere kanten op dit najaar wat betreft trendkleuren. Eén daarvan is geïnspireerd door tinten uit de natuur, zoals aardebruin. Past een meer gewaagde of uitgesproken look beter bij jou? Denk dan in witte highlights. Liever je eigen haarkleur houden? Ook dat is helemaal oké. Wat geldt voor je natuurlijke haartype geldt ook voor je natuurlijke haarkleur: lekker omarmen.