27 november 2021

Je uiterlijk

Je uiterlijk verzorgen is iets waar de meesten dagelijks mee te maken hebben. De aandacht voor uiterlijk verzorging neemt steeds verder toe. Nederlanders besteden boven gemiddeld veel tijd aan de dagelijkse uiterlijke verzorging. Nederlandse mannen en vrouwen besteden ruim meer tijd per week aan uiterlijke verzorging dan het wereldwijde gemiddelde. De Italianen, Argentijnen en Amerikanen zijn het ijdelst. De Chinezen besteden het minste tijd aan uiterlijke verzorging. Je dagelijkse uiterlijke verzorging bestaat voor de meesten uit douchen, eventueel make-up aanbrengen je haar stylen, kleding uitzoeken etc. Omdat je je uiterlijke verzorging vaak ’s morgens vroeg doet voordat je naar school of werk gaat is het voor velen een uitdaging om alles voor vertrek netjes voor elkaar te krijgen. In de weekenden hebben velen meer tijd en wordt er extra aandacht aan het uiterlijk besteed.

Verzorgde kleding

Onder uiterlijke verzorging verstaan we natuurlijk ook het dragen van leuke en verzorgde kleding. Ieder seizoen kunnen we ons weer vergapen aan alle nieuwe modetrends. In het afgelopen zomerseizoen zagen we veel mannen in een poloshirt en een bermuda rondlopen. Voor veel mannen heeft makkelijk zittende en sportieve kleding de voorkeur. En met name in de zomermaanden zijn de poloshirts en bermuda’s daarom zo populair. Nu de herfst weer begonnen is en de winter voor de deur staat zijn er weer andere modetrends zichtbaar. Winterjassen, pantalons en truien heren bepalen nu het modebeeld voor de man. Wat is er nu lekkerder dan op een koude en natte herfstdag met een trui of een coltrui aan op straat te lopen. Met een paar mooie truien in je garderobe kom je de koude maanden wel door.

Verzorging van je huid

Ook de verzorging van je gezicht is een belangrijke bezigheid voor veel mannen en vrouwen. Er zijn heel veel producten te verkrijgen om je gezicht te verzorgen. Naast de dagelijkse crème is voor veel vrouwen het aanbrengen van een mooie make-up ook een must. Als extra verwennerij gaan velen regelmatig naar een schoonheidsspecialiste om het gezicht een opkikker te geven. Een reiniging, gezichtsmassage en het professioneel laten aanbrengen van een make-up is heerlijk om te ondergaan. Je gezicht zal er zeker van opfleuren. Naast de verzorging van je gezicht combineren veel vrouwen hun bezoek aan de schoonheidsspecialiste met het laten verzorgen van hun nagels. Ook daar zijn ontelbaar veel mogelijkheden om er wat moois van te laten maken. Kortom het verzorgen van je uiterlijk is zowel thuis of in een professionele salon mogelijk.