16 januari 2022
kleine vrouw stijltips

Stijltips voor kleine vrouwen

Klein maar fijn! Voor elke lengte zijn er kledingstukken die je flatteren en kledingstukken die je juist beter kunt laten liggen. De Nederlandse vrouw is over het algemeen best lang, waardoor het voor kleine vrouwen vaak lastig is om de juiste kleding te vinden. Heb jij hier zelf ook mee te maken en ben je op zoek naar tips? Dan raden we je aan deze blog door te nemen! En kun je nu echt geen geschikte kleding vinden in de stad? Dan is er altijd nog de optie om zelf je kleding te maken. Ga voor fijne satijn stoffen, katoen stof of koop een andere stof

Aansluitend of oversized? 

Ben je klein van stuk? Dan raden we je aan om de oversized kledingstukken te laten liggen. Kies voor aansluitende (geen strakke!) kleding die mooi om je lichaam valt. Waarom? In oversized kleding oog je juist vaak (nog!) kleiner. 

Wil je toch een paar oversized items hebben? Ga dan voor wijd aan de bovenkant óf aan de onderkant. Combineer bijvoorbeeld een paar skinny jeans met een wijde trui. 

Langer lijken? 

Wil je graag langer lijken als korte dame? Dat kun je bereiken door te kiezen voor verticale lijnen. Ga bijvoorbeeld voor een blouse met verticale streep. De kledingstukken met horizontale lijnen kun je beter laten liggen. 

Grote details? Liever niet! 

Als kleine vrouw raden we je aan om voor kledingstukken met kleine details te kiezen. Een vest met kleine knopen bijvoorbeeld. Een vest met grote knoppen kan je juist weer kleiner laten lijken. 

Jouw tips?

Heb je zelf nog tips die aansluiten op deze blog? Laat het gerust weten!