11 juni 2021
trouwen strand

Trouwen op het strand

Ondergaande zon, het geruis van de golven en zand tussen je tenen. Hoe heerlijk zou het zijn om op het strand te trouwen? Je hoeft niet te reizen om een prachtige strandbruiloft te hebben. Na de ceremonie lekker eten bij een strandpaviljoen en ‘s avonds dansen op het strand. Waar moet je op letten bij het plannen van een strandbruiloft?

Hollandse weer

Misschien wel het meest belangrijkste van een bruiloft op het strand: het weer. Ons land is niet heel voorspelbaar qua weer. Het reserveren van een strandpaviljoen is ontzettend handig. Als het weer jullie in de steek laat, kun je alsnog droog aan het strand trouwen. Wil je echt niet afhankelijk zijn van het weer? Dan kun je het beste kiezen voor een alternatief. Misschien dan toch een zonnige bestemming?

Toestemming

Je mag helaas niet zomaar overal trouwen. In Nederland kun je trouwen op plekken die door gemeenten officieel aangewezen zijn. Bekijk van tevoren goed welke stranden in Nederland beschikbaar zijn voor een ceremonie. Bekende plekken in Nederland zijn Scheveningen, Noordwijk en Zandvoort.

Trouwkleding

Een ander belangrijk punt is natuurlijk de trouwkleding. Want, een bruidsjurk in combinatie met het strand kan onhandig uitpakken. Kies daarom een luchtige jurk waarin je goed kunt dansen. Ook is het belangrijk om de gasten te informeren over de kledingkeuze. Een bruiloft op het strand vraagt om een informele en bijzondere sfeer. Deze sfeer wil je overal in doorvoeren: de drankjes, hapjes, versiering en trouwkaarten. Ben jij klaar voor trouwen op het strand?

Bekijk ook:
Randy Fenoli

Bruidsmode Amersfoort

Bruidsmode Bunschoten