16 januari 2022

Voel je beter in je kleding

De kleding die je draagt kan veel invloed hebben op hoe je je voelt. Het kan ervoor zorgen dat je je zelfverzekerder, mooier en leuker kan gaan voelen. Toch kan het ook zo zijn dat kleding een negatieve invloed heeft op je gemoedstoestand. Voel je je niet goed in de kleding die je draagt? Gelukkig valt daar iets aan te doen. Hieronder vind je wat tips.

Je bent niet de enige

Bedenk dat je niet de enige bent met dit probleem. Accepteer je gevoelens en gedachten en bedenk dat het geen zin heeft om jezelf dit kwalijk te nemen. Dit soort gevoelens zijn menselijk, dus je kunt maar beter gewoon lief zijn voor jezelf. Bovendien heeft iedereen hier wel eens last van. Niet alle kleding zal je als gegoten zitten, maar dat is niet erg. Praat er eens over met vriendinnen; je zult zien dat zij hier ook wel eens last van hebben.

Draag je favorieten

Niet alle kleding is je favoriete kleding. Toch kan het helpen om te bedenken wat eigenlijk je favoriete outfits zijn. Door deze regelmatig te dragen kom je over het algemeen lekkerder in je vel te zitten, waardoor het minder uitmaakt als er eens kleding tussen zit die je niet perfect vindt.

Ga voor nieuwe outfits

Maak een dagje vrij om samen met een vriend of vriendin (of natuurlijk zelf) leuke outfits samen te stellen. Doe dit met de kleding die je al hebt, of schaf een aantal nieuwe items aan. Tassen bedrukken (bijvoorbeeld bij https://www.bedrukken.nl/) kan ook een goede manier zijn om een persoonlijke draai aan je outfit te geven. Vind je het lastig om te bepalen welke kleding goed bij elkaar past? Op Pinterest vind je veel inspiratie voor kledingcombinaties. Je hoeft het in ieder geval zeker niet allemaal alleen te doen!