27 november 2021
name it jeans

Waar moet een heren winterjas aan voldoen?

Nu de zomer op z’n eind begint te komen wordt het weer tijd om na te gaan denken over een warme winterjas. De vraag is dus: waar vind je een warme heren winterjas waarmee je het deze zomer niet koud hebt!

Begin bij het begin

Bij het uitzoeken van de juiste winterjas is het allereest belangrijk om te bepalen wat het budget hiervoor is. Wanneer je een duidelijke richtprijs in gedachte hebt duurt je zoektocht namelijk een stuk minder lang!

Toch is het belangrijk om wel stil te staan bij het feit of jouw budget voldoende is om de perfecte jas voor deze winter uit te kiezen. Zo zijn goedkope heren winterjassen over het algemeen wat minder warm dan duurdere varianten (niet altijd natuurlijk).

Mocht het binnen het gekozen budget niet mogelijk zijn om een goede winterjas uit te zoeken kan je ervoor kiezen om ofwel wat langer door te sparen of op andere vlakken concessies te doen.

Aan welke praktische punten moet een heren winterjas voldoen?

Hier gaat het niet over smaak maar puur aan welke punten jouw nieuwe winterjas moet voldoen.
Ook hebben we een paar handige tips die de zoektocht naar een winterjas wat eenvoudiger maakt.

Waaraan moet jouw nieuwe jas voldoen?:

  • De jas moet goed zitten
  • Ook dient de jas zowel je onderrug als je nek goed te beschermen tegen de kou
  • Er moet geen kou door de jas heen waaien
  • Je moet mobiel blijven wanneer de jas helemaal dicht zit.

Als je de bovenstaande punten goed in gedachte houd kan het eigenlijk niet meer mis gaan!
Wel wil ik je nog één extra advies meegeven en dat is namelijk dat de rits moet zijn beschermd met een stukje stof ervoor of erachter, hiermee voorkom je dat er kou tussen de rits door in je jas waait.

En dan nu het uitzoeken

Wanneer je het budget duidelijk hebt en weet waar je op moet letten is het eindelijk tijd om opzoek te gaan naar jouw nieuwe winterjas. Denk hierbij aan de kleur en het model welke jij het mooiste vind.

Vergeet niet dat wanneer jij je lekker voelt in de jas die je draagt je dit ook uitstraalt!