16 januari 2022
tassen met dierenprint

Zo kun je duurzaam tassen met dierenprint dragen

Ze zijn hipper dan ooit: tassen met dierenprint. Het is echter wel belangrijk om te realiseren dat echte dierenprints vaak ontstaan zijn uit dierenleed. Er moet immers gejaagd worden op dieren om een tas van bijvoorbeeld echte panterprint te maken. Gelukkig zijn er veel duurzame opties waar geen dierenhuid voor wordt gebruikt.

Gemaakt van kunststof

Wist je dat we tegenwoordig heel goed in staat zijn om dierenprints na te maken? Het is al lang niet meer nodig om een echte dierenhuid te gebruiken. We zijn namelijk in staat om deze patronen na te maken in kunststof en textielen. Het is vaak amper van echt te onderscheiden en zorgt toch voor hetzelfde effect. 

tassen met dierenprint

Hergebruikt leer

Voor veel van die neppe dierenprints wordt wel leer of namaakleer gebruikt. Dat zorgt voor die natuurlijke uitstraling. Vind je het niet fijn als er voor je tas nieuw leer moet worden gemaakt? Dan zijn er dus tassen met dierenprint die gemaakt worden van gerecycled leer. Dat is leer wat anders in de prullenbak zou belanden. Soms is het al jaren oud en toch kan het worden gebruikt om een nieuw, schoon product te maken. Dat is beter voor de wereld en vaak ook nog beter voor je portemonnee. 

Fairtrade tassen met dierenprint

Fairtrade is een term die wordt gehanteerd als beschrijving van internationale handel die gericht is op duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden, met name bij de export van zulke landen naar westerse landen. Fairtrade producten zijn dus tot stand gekomen zonder uitbuiting en dat geldt ook voor sommige tassen!